ERİYİKTEN LİF ÇEKİM TEKNOLOJİSİ UYGULAMALI EĞİTİMİ
Tarih : 21-22 Mart 2023
Saat : 09:30-16:30
Yer : Denizli Teknik Tekstil Merkezi (Denizli OSB. Mah, Ali Rıza Öztürk Cd. No:6, Honaz/Denizli)
İÇERİK:
Bu uygulamalı eğitim, Denizli Teknik Tekstil Merkezinde organize edilecektir. İki günlük uygulamalı eğitimin içeriği, yüksek teknolojili tekstillerin gelişimde, elyaf hammaddelerinin ve işleme tekniklerinin iyileştirilmesinin rolü odağında aşağıdaki konuları kapsamaktadır:
KİMLER KATILMALI?
Uygulamalı eğitime katılım, girişimciler, KOBİ temsilcileri ve çalışanları ile sınırlıdır. İçerik, ürün ve proses mühendisliği arka planı, aynı zamanda şirket yönetiminden, esas olarak polimerik elyafların imalatında tercih edilen yöntem olan ve tekstil endüstrisinde yaygın olarak kullanılan eriyik eğirme hakkında deneyim kazanmakla ilgilenen tekstil endüstrisinin tedarik zincirindeki KOBİ’lerin temsilcileri ve çalışanları ile teknik tekstil girişimcilerine yöneliktir.
Eğitime katılımcı sayısı 15 kişi ile sınırlıdır. Bu sınırdan fazla katılım talebi olması halinde, her KOBİ’den 1 katılımcının eğitime katılmasına imkan tanınabilecektir.
EĞİTMEN HAKKINDA
Eğitim, iki eğitmen tarafından sağlanacaktır.
Prof. Dr. Erhan Sancak, Afyon Kocatepe Üniversitesi Tekstil Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını ve doktorasını ise Marmara Üniversitesinde tamamlayan Sancak, 2016 yılından beri Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümünde doçent doktor unvanıyla görevini sürdürmektedir. 19 yılı aşkın deneyimiyle, tekstil endüstrisinde ve üniversitede çok sayıda araştırmaya ve makaleye imza atan Sancak’ın özel uzmanlık alanları, tekstil mühendisliği ve teknolojisi, tekstil malzemeleri, tekstil fiziği, iplik teknolojisi (eğirme, dokuma, örme), kumaş teknolojisi, tekstil tasarımı, tekstil makineleri ve teknik tekstillerdir.
Doç. Dr. Mustafa Özen, 1996 yılında Marmara Üniversitesi, Tekstil Eğitim Fakültesinden mezun oldu. Aynı fakültede 2001 yılında yüksek lisansını, 2006 yılında da doktorasını tamamlayan Özen, 2014-2015 yılları arasında, İngiltere’de Bolton Üniversitesi, Malzeme Araştırma ve İnovasyon Enstitüsünde görev yaptı. 2018 yılında beri Marmara Üniversitesi, Teknoloji Fakültesi, Tekstil Mühendisliği bölümünde doçent unvanıyla görevini sürdürmekte olan Özen, teknik tekstiller, tekstil endüstrisi, tekstil teknolojisi, kompozit malzemeler, örme ve örme kumaşlar, non- woven, karbon elyaf, tekstil kumaşları, dokuma kumaşlar, eriyikten çekim ve koruyucu tekstil uygulamaları üzerine araştırmalar yapmaktadır.
YÖNTEM
Eriyikten Lif Çekim Teknolojisi Eğitimi, uygulamalı bir eğitimdir. Katılımcıların farklı uygulamalar için farklı malzeme örnekleri ile konuları aktif deneyimleme fırsatı bulacağı uygulamalı eğitim, Denizli Teknik Tekstil Merkezinde yer alan cihaz ve ekipmanlarla ile gerçekleştirilecektir. Eğitim sonrasında katılımcılara katılım sertifikası verilecektir.
Ön kaydı onaylanan başvuru sahibi firma temsilcilerine, katılım teyidi e-posta ile atılacaktır.
Ön başvuru için en geç 20 Mart 2023, saat 12:00’e kadar lütfen https://www.tekniktekstil.org.tr/egitim-kayit-formu/ bağlantısından formu doldurunuz.