Tarih : 26-27 Temmuz 2022
Saat : 10:00-16:00
Yer : İstanbul Tekstil Araştırmaları İnovasyon ve Ar-Ge Merkezi (İTAM)
İÇERİK:
Bu uygulamalı eğitim, İstanbul Tekstil Araştırmaları İnovasyon ve Ar-Ge Merkezinde (İTAM) organize edilecektir. İki günlük uygulamalı eğitimin içeriği aşağıdaki konuları kapsamaktadır:
KİMLER KATILMALI?
Uygulamalı eğitime katılım, girişimciler, KOBİ temsilcileri ve çalışanları ile sınırlıdır.
İçerik, tedarik zincirindeki tekstil KOBİ’lerinin ürün ve proses mühendisliğinden, aynı zamanda teknik tekstillerde çeşitli fonksiyonel özellikleri geliştirmek için teknik kaplama ve laminasyon konusunda uygulamalı ve endüstriyel odaklı eğitimle ilgilenen tasarım ve Ar-Ge çalışanları ile teknik tekstil girişimcilerine yöneliktir.
Eğitime katılımcı sayısı 15 kişi ile sınırlıdır. Bu sınırdan fazla katılım talebi olması halinde, her KOBİ’den 1 katılımcının eğitime katılmasına imkan tanınabilecektir.
EĞİTMEN HAKKINDA
Eğitmen Dr. Cenkkut Gültekin, 1993 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Tekstil Eğitimi Bölümü Boya-Apre anabilim dalından mezun oldu. Yüksek lisansını 1996 yılında, doktora çalışmasını da 2011 yılında tamamlayan Gültekin, Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Tekstil Eğitimi Bölümünde sırasıyla 1994 yılında araştırma görevlisi, 2001 yılında öğretim görevlisi olarak kariyerini sürdürdü. Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Tekstil Bölümünde, 2018 yılından itibaren Dr. Öğr. Üyesi olarak çalışmakta olup, tekstil terbiye teknolojisi, tekstilde ön terbiye işlemleri, tekstilde enstrümantal analiz, tekstilde kimyasal testler, tekstilde kaplama ve laminasyon derslerini vermektedir. Ultrasonik enerjinin tekstilde kullanımı, doğal boyarmaddeler ile tekstil liflerinin boyanması, karbon esaslı kaplamalar, baskı tekniklerinin kaplama işlemlerinden uygulanması ile ilgili başlıca yayınları ve bilimsel çalışmaları bulunmaktadır.
YÖNTEM
Kaplama ve Laminasyon Eğitimi, uygulamalı bir eğitimdir. Katılımcıların farklı uygulamalar için farklı malzeme örnekleri ile konuları aktif deneyimleme fırsatı bulacağı uygulamalı eğitim, İTAM’da yer alan cihaz ve ekipmanlarla ile gerçekleştirilecektir.
Eğitim sonrasında katılımcılara katılım sertifikası verilecektir.
Ön kaydı onaylanan başvuru sahibi firma temsilcilerine katılım teyidi e-posta ile atılacaktır ve kendilerinin ulaşım, konaklama, kahvaltı ve öğle yemeği masrafları, projemiz tarafından karşılanacaktır.
Kaydı gerçekleşen katılımcı adaylarımızdan, firma yetkilisi imzalı görevlendirme yazısı talep edilecektir.
Ön başvuru için en geç 22 Temmuz 2022, saat 12:00’e kadar lütfen https://www.tekniktekstil.org.tr/egitim-kayit-formu/ bağlantısından formu doldurunuz.