LİF TAKVİYELİ POLİMER KOMPOZİTLERİN ÜRETİMİNDE HİDROLİK PRES KULLANIMI VE UYGULAMALARI EĞİTİMİ
Tarih : 28 Şubat – 1 Mart 2023
Saat : 09:30 – 16:30
Yer : Denizli Teknik Tekstil Merkezi (Denizli OSB. Mah, Ali Rıza Öztürk Cd. No:6, Honaz/Denizli)
Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm projemiz, teknik tekstil üretiminde birçok sektör ve pazara yönelik kullanılan ana hammaddeler ve teknolojiler hakkında sınıf ve uygulamalı eğitim programları dahil olmak üzere tekstil KOBİ’lerine yönelik çeşitli eğitim fırsatları sunmaktadır.
28 Şubat – 1 Mart 2023 tarihlerinde, Denizli Teknik Tekstil Merkezinde gerçekleştireceğimiz 2 günlük eğitimimiz “Lif Takviyeli Polimer Kompozitlerin Üretiminde Hidrolik Pres Kullanımı ve Uygulamaları Eğitimi” konusu özelinde, konu anlatımı, testler ve pratik uygulamalar şeklinde gerçekleştirilecektir.
Kimler Katılabilir?
Eğitim, teknik tekstil uygulamalarına ilişkin bilgilerini artırmak isteyen, kompozit malzeme üretiminde hidrolik pres makinesini kullanan tekstil endüstrisi teknisyenleri ve tasarımcılarının yanı sıra, kullanımı artırmak ve çeşitlendirmek isteyen KOBİ’lerin temsilcileri ve çalışanları ile teknik tekstil girişimcilerine yöneliktir.
Eğitime katılımcı sayısı 15 kişi ile sınırlıdır. Bu sınırdan fazla katılım talebi olması halinde, her KOBİ’den 1 katılımcının eğitime katılmasına imkân tanınabilecektir.
Eğitmen Hakkında:
Joana Malherio, 2006 yılında Portekiz’deki Beira Interior Üniversitesi’nde Tekstil Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 2008 yılında yine aynı üniversitede Tekstil Mühendisliği Yüksek Lisansını tamamladı. Çalışmaları medikal ve hijyenik tekstil uygulamalarına odaklandı. 2008-2017 yılları arasında Beira Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde Akışkanlar Dinamiği alanında araştırmacı olarak çalıştı. 2017 yılında aynı alanda doktora eğitimini tamamladı. Ayrıca 2017 yılında, Kompozit Malzemeler ve Üretim Süreçleri alanında araştırmacı olarak Guimarães, Portekiz’deki PIEP – Innovation in Polymer Engineering’de çalışmaya başladı ve şu alanlarda uzmanlaştı: Termoset ve termoplastik kompozit malzemelerin tasarımı; Kompozit sistemlerin algılanması ve test edilmesi; hem deneysel hem de simülasyonlu kompozit üretim süreçleri (RTM, VARI, Filament sarma ve ısıyla şekillendirme); Kompozit malzeme analizi, karakterizasyonu ve test edilmesi; Tahribatsız testler (NDT).
Yöntem:
Bu eğitim, teknik tekstil endüstrisinden de örneklere değinerek hem teorik hem de uygulamalı olarak aktarılacaktır.
Eğitim sonrasında, katılımcılara katılım sertifikası verilecektir.
Ön başvuru için en geç 27 Şubat 2023, saat 12:00’e kadar lütfen https://www.tekniktekstil.org.tr/egitim-kayit-formu/ bağlantısından formu doldurunuz.