PLAZMA TEKNOLOJİSİ UYGULAMALI EĞİTİMİ
Atmosferik ve Düşük Basınç Plazma Sistemleri
Tarih : 25-26 Nisan 2022
Saat : 10:00-16:00
Yer : Denizli Teknik Tekstil Merkezi (Denizli OSB. Mah, Ali Rıza Öztürk Cd. No:6, Honaz/Denizli)
İÇERİK:
Bu uygulamalı eğitim, Denizli Teknik Tekstil Merkezinde organize edilecektir. İki günlük uygulamalı eğitimin içeriği aşağıdaki konuları kapsamaktadır:
- Atmosferik ve düşük basınçlı plazma işleminin doğal ve sentetik liflerden yapılan malzemelerin yüzey özellikleri üzerindeki etkisi
- Uygulanan gazlara ve plazma tipine bağlı olarak, geliştirilmiş boyanabilirlik, daha iyi ıslanabilirlik vb. tekstil yüzey özelliklerini geliştirmek için plazma teknolojisi uygulamaları
- Tekstil yüzey tabakasında meydana gelen plazma kaynaklı fiziksel ve kimyasal reaksiyonlar yoluyla elde edilebilen mikromorfoloji ve reaktivite değişiklikleri
- Teknik, yüklü parçacıkların (elektronlar ve iyonlar), radikallerin, yarı kararlılığın ve fotonların elektriksel olarak nötr bir karışımından oluşan plazma gazlarını kullanarak polimer ve tekstil malzemelerini modifiye etme
- Kullanılan oksijen, nitrojen, hava ve argon plazma türleri
- Düşük basınçlı plazma ve atmosferik plazma avantajları (maliyet ve performans)
KİMLER KATILMALI?
Uygulamalı eğitime katılım, girişimciler, KOBİ temsilcileri ve çalışanları ile sınırlıdır. İçerik, ıslanırlık, sıvı iticilik, boyanabilirlik ve kaplama yapışması gibi çeşitli özellikleri geliştirmek için çevre dostu ve çok yönlü tekstil malzemeleri işleme yöntemlerini kullanan fonksiyonel tekstiller ve tekstil yüzey mühendisliğine ilgi duyan tekstil endüstrisinin tedarik zincirindeki KOBİ’lerin temsilcileri ve çalışanları ile teknik tekstil girişimcilerine yöneliktir.
Eğitime katılımcı sayısı 15 kişi ile sınırlıdır. Bu sınırdan fazla katılım talebi olması halinde, her KOBİ’den 1 katılımcının eğitime katılmasına imkan tanınabilecektir.
EĞİTMEN HAKKINDA
Eğitmen Doç. Dr. Bengi Kutlu, 1999 yılında Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Tekstil Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Tekstil Mühendisliğinde 2002 yılında yüksek lisansını, 2008’de doktorasını tamamlamış olan Kutlu, tekstil endüstrisine ilişkin çeşitli araştırma alanlarında 20 yıla yakın deneyime sahiptir. Özel çalışma alanları, tekstil mühendisliği ve teknolojisi, tekstil malzemeleri, tekstil kimyası, boya terbiye teknolojisi, teknik tekstiller ve yüzey bitirme işlemleridir.
YÖNTEM
Plazma Teknolojileri Eğitimi, uygulamalı bir eğitimdir. Katılımcıların farklı uygulamalar için farklı malzeme örnekleri ile konuları aktif deneyimleme fırsatı bulacağı uygulamalı eğitim, Denizli Teknik Tekstil Merkezinde yer alan cihaz ve ekipmanlarla ile gerçekleştirilecektir. Eğitim sonrasında katılımcılara katılım sertifikası verilecektir.
Ön kaydı onaylanan başvuru sahibi firma temsilcilerine, katılım teyidi e-posta ile atılacaktır.
Ön başvuru için en geç 23 Nisan 2022, saat 17:00’ye kadar lütfen https://www.tekniktekstil.org.tr/egitim-kayit-formu/ bağlantısından formu doldurunuz.