TEKNİK TEKSTİL UYGULAMALARI İÇİN DOKUSUZ YÜZEY TEKNOLOJİLERİ TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİMİ
Tarih : 4 Mart 2023 – 8-9 Mart 2023
Saat : 09:30-16:30
Yer : İstanbul Tekstil Araştırmaları Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi, İstanbul/ Türkiye
İÇERİK:
Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm projemiz, teknik tekstil üretiminde birçok sektör ve pazara yönelik kullanılan ana hammaddeler ve teknolojiler hakkında sınıf ve uygulamalı eğitim programları dahil olmak üzere tekstil KOBİ’lerine yönelik çeşitli eğitim fırsatları sunmaktadır.
‘’Teknik Tekstil Uygulamaları için Dokusuz Yüzey Teknolojileri’’ eğitimimiz toplam 3 gün sürecektir. Eğitimin birinci bölümünü oluşturan teorik eğitimimiz bir gün sürecek olup 4 Mart 2023 tarihinde Zoom üzerinden gerçekleştirilecektir. Eğitimimiz ikinci bölümü ise 8-9 Mart 2023 tarihinde İstanbul İTAM’da organize edilecektir. Eğitimin içeriği, dokusuz yüzey (non-woven) üretim süreçleri, ana özellikleri ve uygulamaları, ürünlerin nihai kalitesini etkileyebilecek ana parametreler ve ilgili kontrol testlerini içerirken, farklı konfigürasyon ürünleri ve proses parametrelerinin optimizasyonu uygulamalı olarak tanıtılacaktır.
KİMLER KATILMALI?
Çalışma ziyaretine ve uygulamalı eğitime katılım, KOBİ temsilci ve çalışanları ile sınırlıdır. İçerik, dokusuz yüzey teknolojileri ve pazarı hakkında bilgi ve deneyim kazanmakla ilgilenen, tedarik zincirindeki tekstil KOBİ’lerinin temsilcileri ve çalışanlarına yöneliktir.
Eğitime katılımcı sayısı 20 kişi ile sınırlıdır. Bu sınırdan fazla katılım talebi olması halinde, her KOBİ’den 1 katılımcının eğitime katılmasına imkan tanınabilecektir.
EĞİTMENLER HAKKINDA
Doç. Dr. Mustafa Özen, 1996 yılında Marmara Üniversitesi, Tekstil Eğitim Fakültesinden mezun oldu. Aynı fakültede 2001 yılında yüksek lisansını, 2006 yılında da doktorasını tamamlayan Özen, 2014-2015 yılları arasında, İngiltere’de Bolton Üniversitesi, Malzeme Araştırma ve İnovasyon Enstitüsünde görev yaptı. 2018 yılında beri Marmara Üniversitesi, Teknoloji Fakültesi, Tekstil Mühendisliği bölümünde doçent unvanıyla görevini sürdürmekte olan Özen, teknik tekstiller, tekstil endüstrisi, tekstil teknolojisi, kompozit malzemeler, örme ve örme kumaşlar, non- woven, karbon elyaf, tekstil kumaşları, dokuma kumaşlar, eriyikten çekim ve koruyucu tekstil uygulamaları üzerine araştırmalar yapmaktadır.
YÖNTEM
Teknik Tekstil Uygulamaları için Dokusuz Yüzey Teknolojileri Eğitimi, uygulamalı bir eğitim olup, teorik konuları detaylıca içerecektir. Katılımcıların farklı uygulamalar için farklı malzeme örnekleri ile konuları aktif deneyimleme fırsatı bulacağı uygulamalı eğitim, İTAM’da yer alan cihaz ve ekipmanlarla ile gerçekleştirilecektir. Eğitim sonrasında katılımcılara katılım sertifikası verilecektir.
Ön kaydı onaylanan başvuru sahibi firma temsilcilerinin ulaşım, konaklama, kahvaltı ve öğle yemeği masrafları, projemiz tarafından karşılanacaktır.
Kaydı gerçekleşen katılımcı adaylarımızdan, firma yetkilisi imzalı görevlendirme yazısı talep edilecektir.
Ön başvuru için en geç 3 Mart 2023, saat 15:00’a kadar lütfen https://www.tekniktekstil.org.tr/egitim-kayit-formu/ bağlantısından formu doldurunuz.