
TEKNOLOJİLERE GENEL BAKIŞ:
Tekstil İmalat Makinelerinin Esasları
(Uygulamalı Eğitim)
Tarih : 15-16 Aralık 2021
Saat : 10:00-16:00
Yer : İTAM (İstanbul Tekstil Araştırmaları Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi)
İÇERİK:
Teknolojilere Genel Bakış: Tekstil İmalat Makinelerinin Esasları
15-16 Aralık 2021 tarihlerinde düzenlenecek uygulamalı eğitim, İstanbul Tekstil Araştırmaları Ar-Ge ve İnovasyon Merkezinde (İTAM) organize edilecektir. İki günlük uygulamalı eğitimin içeriği aşağıdaki konuları kapsamaktadır:
- Hammaddeden nihai ürüne dönüşüm sürecinin ana aşamaları
- Hammaddeler ve temel özellikleri: Doğal, doğal olmayan ve fonksiyonel lifler
- Kumaşlar ve teknik örgüler: Kumaşların tasarımı ve örnekleri, temel yapıları ve örgü örnekleri
- Örgü yapıları
- Fonksiyonel tekstil cilaları: Anti-pilling, kolay bakımlı ürünler, anti bakteriyeller, UV koruması, nemlendiriciler, aromatikler ve diğerleri
- Teknik ürünler için üretim sürecinin aşamaları: İlgili teknolojiler ve ana dikiş türleri, üründe tanımlanan detaylar ve dikişler
- Kalite özellikleri: Solmazlık, dayanıklılık, pilling, vb.
- Koruma ve temizleme etiketleri: Kullanılan semboller ve tanımları/yorumlar
KİMLER KATILMALI?
Bu uygulamalı eğitim, teknik tekstiller için imalat değer zincirinin geniş teknoloji yelpazesi hakkında bilgi ve deneyim kazanmak isteyen, hazır giyim ve moda sektöründen tekstil endüstrisinin diğer tüm dallarına kadar tedarik zincirindeki tekstil KOBİ’lerinin temsilcileri ve çalışanları içindir.
Eğitime katılımcı sayısı 15 kişi ile sınırlıdır. Bu sınırdan fazla katılım talebi olması halinde, her KOBİ’den 1 katılımcının eğitime katılmasına imkân tanınabilecektir.
EĞİTMEN HAKKINDA
Doç. Dr. Erhan Sancak, Afyon Kocatepe Üniversitesi Tekstil Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını ve doktorasını ise Marmara Üniversitesinde tamamlayan Sancak, 2016 yılından beri Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümünde doçent doktor unvanıyla görevini sürdürmektedir. 19 yılı aşkın deneyimiyle, tekstil endüstrisinde ve üniversitede çok sayıda araştırmaya ve makaleye imza atan Sancak’ın özel uzmanlık alanları, tekstil mühendisliği ve teknolojisi, tekstil malzemeleri, tekstil fiziği, iplik teknolojisi (eğirme, dokuma, örme), kumaş teknolojisi, tekstil tasarımı, tekstil makineleri ve teknik tekstillerdir.
YÖNTEM
Tekstil İmalat Makinelerinin Esasları Eğitimi, uygulamalı bir eğitimdir. Katılımcıların farklı uygulamalar için farklı malzeme örnekleri ile konuları aktif deneyimleme fırsatı bulacağı uygulamalı eğitim, İTAM’da yer alan makine ve ekipmanlarla gerçekleştirilecektir. Eğitim sonrasında katılımcılara katılım sertifikası verilecektir.
Ön kaydı onaylanan başvuru sahibi firma temsilcilerinin ulaşım, konaklama, kahvaltı ve öğle yemeği masrafları, projemiz tarafından karşılanacaktır.
Kaydı gerçekleşen katılımcı adaylarımızdan, firma yetkilisi imzalı görevlendirme yazısı talep edilecektir.
Ön başvuru için en geç 7 Aralık 2021, saat 17:00’ye kadar lütfen https://www.tekniktekstil.org.tr/egitim-kayit-formu/ bağlantısından formu doldurunuz.