TEKSTİLDE MİKROBİYOLOJİK ANALİZLER
UYGULAMALI EĞİTİMİ
Tarih : 4-5 Ekim 2022
Saat : 10:00-16:00
Yer : Pamukkale Üniversitesi İleri Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (İLTAM)
(Pamukkale Üniversitesi, Kınıklı Kampüsü 20070 Pamukkale / DENİZLİ)
İÇERİK:
Bu uygulamalı eğitim, Pamukkale Üniversitesi İleri Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezinde (İLTAM) organize edilecektir. İki günlük uygulamalı eğitimin içeriği, teknik tekstil araştırmalarında gelişmekte olan alanlardan biri olan mikrobiyoloji analizleri odağında aşağıdaki konuları kapsamaktadır:
- Mikrobiyolojiye Giriş
- Tekstil Endüstrisinde Mikrobiyolojik Testlerin Gerekliliği ve Temel Mikrobiyolojik Testler
- Tekstil malzemelerinin antimikrobiyal aktivitesinin nitel ve nicel değerlendirmesi- Koloni Oluşturma Birim Yöntemi
- Dinamik temas koşulları altında tekstil malzemelerinin antimikrobiyal aktivitesinin değerlendirilmesi- paralel çizgi yöntemi ve agar difüzyon plakası testi
- Tekstil malzemeleri üzerinde mantar önleyici aktivitenin değerlendirilmesi – Agar Difüzyon Plakası Testi
- Mikro fungus eyleminin değerlendirilmesi
- Antimikrobiyal özelliklerin görsel olarak değerlendirilmesi
- Hızlı algılama yöntemleri
KİMLER KATILMALI?
Uygulamalı eğitime katılım, girişimciler, KOBİ temsilcileri ve çalışanları ile sınırlıdır. İçerik, ürün ve proses mühendisliği arka planı, aynı zamanda şirket yönetiminden, esas olarak teknik tekstil araştırmalarında gelişmekte olan alanlardan biri olan mikrobiyolojik analizler hakkında deneyim kazanmakla ilgilenen tekstil endüstrisinin tedarik zincirindeki KOBİ’lerin temsilcileri ve çalışanları ile teknik tekstil girişimcilerine yöneliktir.
Eğitime katılımcı sayısı 15 kişi ile sınırlıdır. Bu sınırdan fazla katılım talebi olması halinde, her KOBİ’den 1 katılımcının eğitime katılmasına imkan tanınabilecektir.
EĞİTMEN HAKKINDA
Dr. Öğr. Üyesi Caner Vural
2006 yılında Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Temel ve Endüstriyel Mikrobiyoloji Ağırlıklı Biyoloji Programını tamamlayan Dr. Öğr. Üyesi Caner Vural, 2006-2015 yılları arasında Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsün Biyoloji Anabilim Dalı Temel ve Endüstriyel Mikrobiyoloji Bilim Dalında sırasıyla Yüksek Lisans ve Doktora öğrenimlerini bitirmiştir. Ege Üniversitesi Biyoloji Bölümünde 2007-2009 yılları arasında Araştırma Görevlisi olarak, 2009-2020 yılları arasında ise Biyolog olarak görev yapmıştır. 2020 yılından bu yana Pamukkale Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Moleküler Biyoloji Anabilim Dalında Dr. Öğr. Üyesi olarak görevlerini sürdürmekte olan Vural’ın çalışma alanları, mikrobiyal biyoteknoloji ve moleküler mikrobiyolojidir.
Doç. Dr. Berna Kavakçıoğlu Yardımcı
Doç. Dr. Berna Kavakçıoğlu Yardımcı, 2008 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Kimya Öğretmenliği Programını, 2009-2012 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalında Yüksek Lisans ve 2012-2017 yılları arasında ise aynı Anabilim Dalında Doktora öğrenimini tamamlamıştır. Yardımcı, Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümünde 2009-2019 yılları arasında Araştırma Görevlisi olarak, 2019 yılından 2022’ye kadar Pamukkale Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Biyokimya Anabilim Dalında Dr. Öğr. Üyesi olarak görev yapmıştır. 2022 yılında Doçent unvanını almış olup, oksidatif stres ve hücre ölümü konuları üzerine araştırmalarını yürütmektedir.
YÖNTEM
Tekstilde Mikrobiyolojik Analizler Eğitimi, uygulamalı bir eğitimdir. Katılımcıların farklı uygulamalar için farklı malzeme örnekleri ile konuları aktif deneyimleme fırsatı bulacağı uygulamalı eğitim, Pamukkale Üniversitesi İleri Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezinde (İLTAM) yer alan cihaz ve ekipmanlarla ile gerçekleştirilecektir. Eğitim sonrasında katılımcılara katılım sertifikası verilecektir.
Ön kaydı onaylanan başvuru sahibi firma temsilcilerine, katılım teyidi e-posta ile gönderilecektir.
Ön başvuru için en geç 3 Ekim 2022, saat 12:00’e kadar lütfen https://www.tekniktekstil.org.tr/egitim-kayit-formu/ bağlantısından formu doldurunuz.